četvrtak, 8. april 2021.  22:38h

VAKCINACIJA: Veliki odziv u vršačkim selima

Imunizacija stanovnika Vršca bez zakazivanja počela je juče u selima Šušara, Parta i Zagajica, a nastavljana je danas u Vlajkovcu, kao i u jednoj od gradskih ambulanti. Do sada je oko 200 stanovnika sa teritorije Grada Vršca vakcinisano u ovoj akciji imunizacije bez prethodnog zakazivanja. 

Vrščani su otvorili punktove za vakcinaciju i u selima, kako bi se ovaj proces, koji se u Vršcu već odvija veoma uspešno, što efikasnije priveo kraju i život građana vratio u normalne tokove. 

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, obišla je vakcionacioni punkt selu Parta i uverila se da su punktovi besprekorno organizovani kao i da je odziv građana odličan.

Nastavićemo imunizaciju stanovništva na ovaj način i u drugim naseljenim mestima, a mobilni timovi Doma zdravlja izaći će i na teren i vakcinisati građane koji nisu u mogućnosti da sami dođu na otvoreni punkt. Pozivam sve građane Vršca da se prijave za vakcinaciju ili da se vakcinišu na nekom od punktova bez prethodnog prijavljivanja jer je vakcinacija jedini način da pobedimo ovaj virus i da se vrlo brzo vratimo normalnom životu, izjavila je gradonačelnica Dragana Mitrović tokom obilaska vakcinacionog punkta u Parti.

vakcinacija parta gradonacelnica

Veliki broj meštana okupio se danas od ranog jutra ispred ambulante u Vlajkovcu, gde je nastavljena vakcinacija bez predhodne prijave koja se obavlja u naseljenim mestima na teritoriji Grada Vršca. 

Odziv građana je zaista dobar, a sama vakcinacija je veoma dobro organizovana. Mogu da primetim da su meštani veoma zadovoljni što imaju prileke da se vakcinišu u svom selu i ne moraju da odlaze do grada. Iskoristila bih priliku i da pozove sve građane da se vakcinišu, jer samo tako možemo da pobedimo virus, istakla je dr Danijela Janković.

Među onima koji čekaju da se vakcinišu bio je primetan veliki broj starijih osoba, ali bilo je i onih koju su „Кoronu preležali“.

Vakcinacija u našem mestu veoma nam olakšava dolazak na imunizaciju. Naročito je to pomoglo stariji ljudima, koji možda i nisu vični da se elektronski prijave preko e uprave. Inače, ja sam preležao Кoronu, ali čim sam čuo da u mom Vlajkovcu mogu da dođem bez prethodne prijave, odmah sam došao da se vakcinišem, rekao je meštanin Željko Orlić.

Građani će o daljem toku imunizacije bez prethodnog zakazivanja i rasporedu punktova u naseljenim mestima biti blagovremeno obavešteni putem sredstava javnog informisanja.

 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00