petak, 5. februar 2016.  21:54h
Pročitano 1450 puta

NE UBIJAJTE DECU: MMS kapi su izuzetno štetne (VIDEO)

Laboratorijska analiza MMS kapi, koja je urađena na zahtev Al Jazeera Balkans, pokazala je da su  "čudotvorne kapi" koje navodno leče mnoge bolesti izuzetno štetne.

O ovim “čudotvornim” i jeftinim kapima govori se kako leče sve, od gripa do AIDS-a, pa i autizma, a roditleji obolele dece preporučuju ih jedni drugima na društvenim mrežama.

Al Jazeera Balkans želela je bez ikakve sumnje da utvrdi šta je sve u ovim kapima i kako deluju na ljudski organizam.

Kapi su odneli u laboratoriju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Bezbojna tečnosti bez mirisa spojene - stvaraju tamnosmeđu tečnost koja je prostoriju ispunila snažnim mirisom hlora. Instrument nije mogao ni zabeležiti koncentraciju.

- Znači, 200 puta smo ga razredili. Ni ovo ne može meriti, ovo je, takođe, iznad.

- I to neće! Onda ćemo još razrediti.

- Koliko ste puta razredili? Hiljadu?

- Ogromne količine, i dalje.

- Dva grama hlora na litar vode.

Konkretno – 2.200 puta više hlora po litru vode nego što je maksimalno dopušteno, na primer u bazenima.

Direktor Hrvatskog toksikološkog zavoda vrlo je jasan - korišćenje MMS kapi može dovesti do smrti, trajnog oštećenja niza organa i ljuštenja probavnog trakta, navode na Al Džaziri.

Radi se o opasnim hemikalijama koje u reakciji daju još opasniju stvar, a to je hlor-dioksid. Vrlo snažan otrov, posebno udisanjem može dovesti do kolapsa pluća, odnosno do edema pluća i onda dolazi do blokade disanja i do smrtnog ishoda - kaže Zdravko Lovrić, direktor Hrvatskog zavoda za toksikologiju, a prenosi Al Džazira.

Hrvatski advokat za decu Ivana Milas-Klarić izjavila je za Al Jazeeru da su u njihovu kancelariju stigle prijave da neki roditelji deci daju preparate poput kapi, ali i da ih čak preporučuju neki lekari. Kaže da su o tome obavestili nadležne institucije.

Često dobijamo prijave lečenja dece različitim alternativnim preparatima. Nažalost, neke od tih situacija su završile sa smrtnim posledicama kad su roditelji odustajali od hemoterapija, lečili ih raznoraznim kapima, kad su decu odvodili raznoraznim alternativcima, koji su ih i zapravo telesno ozleđivali. Dakle, nažalost imamo slične situacije. Dobili smo te prijave i prosledili smo ih nadležnim institucijama - rekla je Ivana Milas-Klarić, a prenosi Al Džazira.

Deci kontinuirano mesecima roditelji daju takozvane MMS kapi kojima im, tvrde, čiste patogene iz tela. Nije im prepreka ni to što su na bočicama jasno istaknuta upozorenja o toksičnosti i štetnosti po okolinu. Proliv i povraćanje uobičajeni su simptomi tokom uzimanja ovih kapi. Navodni dokaz uspeha su “crvići” koje telo izbacuje. Deo roditelja promoviše ove kapi na društvenim mrežama, uvereni da je autizam posledica parazita i teških metala.

Uprkos upozorenjima lekara i stručnjaka, internet porudžbinama širom sveta i dalje stižu nove pošiljke kapi očaja..."Blic" je o MMS kapima već pisao kao o otrovu, izbeljivaču, koji je preko društvenih mreža očajnim ljudima, pre svega roditeljima bolesne dece, hvalila Slađana Velkov

Autor:  balkans.aljazeera.net/Blic
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00