ponedeljak, 2. mart 2015.  10:37h
Pročitano 10006 puta

Lavovi i magarci

Problem „nas pametnih“ je što je svako od nas pametan na drugačiji, SVOJ način, najbolji na svetu, bolji od svih ostalih načina zajedno, na koji, maltene, polaže autorsko pravo (!!!) i koji isključuje sve druge „pameti“ i sve druge pametne.  

Svi glupi su glupi na isti način i BEZ POTREBE DA DOKAZUJU DA SU GLUPLJI OD OSTALIH.
Ne predstavljaju pretnju ili opasnost za nagomilane sujete (dok ne počnu da se „prave pametni“), niti na bilo koji drugi način ugrožavaju jedni druge (za razliku od „nas pametnih“). Poslušni su, radni i vredni, baš kao mrav iz basne, dok nas naša silna pamet često čini asocijalnima, nesposobnim za normalnu komunikaciju, arogantnima... pa i ne liči baš na cvrčka...  

„Kako, molim?!
Pajasambožemojjednavanserijska pametnica...“​
 
„Suvišna pamet“ može biti razlog isključivosti i netrpeljivosti prema svima koji misle i govore (ili pišu) drugačije i tvrdoglavom odbijanju drugačijih stavova i argumenata.

Opsednuti svojom genijalnošću koju drugi često vide kao umišljenost, „od drveta ne vidimo šumu“, ne vidimo ni problem, a kamo li njegovo rešenje tamo gde bi ga i slepac video.

Rezultat toga je i sadašnje stanje u Srbiji.

Nemoć (ili nesposobnost?!) „intelektualne, obrazovane“ opozicije da se nosi s „primitivnom, neobrazovanom, seljačkom“ SNS koja „nema kadrove“ i koja je još uvek veoma popularna među biračima uprkos budalaštinama, zloupotrebama i bahaćenju koje prave već skoro 3 godine.

Da nije zbog toga loše maskirana, ali ipak još uvek agresivna, radikalska politika, neprincipijelna, sklona ispadima i glumatanju i skoro potrpuno neefikasna uništila opoziciju koja još uvek misli da je, „intelektualni krem Srbije“?!

Ili zbog toga što je premijer uspeo da ubedi birače da je on „lav koji vodi stado magaraca“ u bolju i svetliju budućnost, za razliku od magaraca koji su pre njega vodili naše krdo lavova?

Ne verujem da je on stvarno taj „lav“ koji će naše stado dobro voditi. O tome bi ozbiljno trebali da  razmisle neki bivši „magarci predvodnici“. Ili neki novi koji su ubeđeni da je mesto lava predvodnika predodređeno za njih...

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00