petak, 10. jun 2016.  01:14h
Pročitano 1565 puta

Deca u Vršcu pevala srcem

Festival dečijeg pevanja „Pevajmo srcem“ održan je u subotu, 04. juna, u punoj sali Narodnog pozorišta „Sterija“.

Krcato pozorište Krcato pozorište Zoran Aničić

Sa pozornice je zračila sreća, pozitivna energija i osmesi dece učesnika. Uz entuzijazam organizatora i veliku pomoć roditelja i brojnih sponzora, u Vršcu je održan je Festival dečijeg pevanja „Pevajmo srcem“.

Ovaj Festival organizuje Udruženje muzičara Saks iz Vršca, a partneri su bili Narodno pozorište Sterija, Regionalna televizija Banat i dizajnerski studio Klikmen iz Vršca. Idejni tvorac Festivala je nastavnik Ivan Kostić, koji je ovakav Festival prethodno organizovao u Plandištu duži niz godina, dok je tamo radio kao nastavnik muzičkog u osnovnoj školi.

Više fotograija pogledajte OVDE

Ovogodišnji Festival počeo je audicijama na kojima su se prijavili učenici između 9 i 12 godina iz opštine Vršac. Odabrano je njih 11 i oni su se predstaviti na najbolji način, pevajući dečije pesme. Pratio ih je hor OŠ ”Mladost”, koji je pripremila profesor Marijana Paripović. 

S obzirom da je Festival takmičarskog karaktera, stručni žiri, u čijem su sastavu bili Sonja Matanov-Jerković, Marina Kliska-Čengeri, Olgica Čeh, Dragan Đokić i Aneta Gašpar dodelio je prve tri nagrade, a publika je glasala za svog favorita, tako da je dodeljena i nagrada publike. Prvo mesto zauzeo je Andrej Hornjak koji je pevao pesmu „Milica“ i kao nagradu je dobio tablet, drugo mesto pripalo je Urošu Crnobrnji. On je pevao pesmu „Kad snovi krila dobiju“, a nagrada je bila „go pro“ kamera. Treće mesto pripalo je Katarini Nikolić, koja je pevala pesmu „Bori se!“ i kao nagradu dobila foto aparat. Glasovi publike su pokazali da je njihova srca osvojila Ana-Marija Bućinac, učenica škole „Jelena Varijaški“, koja je takođe dobila i specijalnu nagradu žirija, i kao nagradu - zvučnike „surround sistem“. Ana-Marija je otpevala pesmu „Nek svud ljubav sja“ i zaista, ljubav je sijala sa pozornice, jer su deca delila među sobom radost, ljubav i sreću i pokazala veliki entuzijazam i na zajedničkim probama tokom pripremanja Festivala, kao i na samom nastupu. 

Prvi Festival dečijeg pevanja „Pevajmo srcem“ održan u Vršcu protekao je veoma uspešno, sa čim se slažu i organizatori i učesnici i publika, realizovan uz entuzijazam organizatora i pomoć roditelja i brojnih sponzora. Namera organizatora je da se ovaj Festival, čiji je cilj promovisanje dečije muzike i dečijeg pevanja, održava svake godine.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00