četvrtak, 10. novembar 2016.  13:43h

Vršačka sela dobijaju pokretne poštanske šaltere

JP “Pošta Srbije” pokrenula je akciju “Pokretni poštanski šalter” i u tom cilju su u Palati Srbija, u četvrtak, 10.  novembra 2016. godine, potpisani protokoli sa lokalnim samoupravama, između ostalih i sa gradom Vršcem.

Cilj ove akcije je da u zajedničkoj saradnji lokalne samouprave, državne institucije i javna preduzeća olakšaju uslove življenja u ruralnim područjima. „Pokretni poštanski šalter“ namenjen je opsluživanju korisnika usluga u ruralnim područjima u mestima u kojima nisu prisutne stacionarne pošte i to najmanje jednom nedeljno.  

Potpisivanju protokola prisustvovao je Milan Krkobabić, minister u Vladi RS za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, na čiju je inicijativu pokrenuta akcija “Država Srbija u selima Srbije”, a protokol je sa predstavnicima lokalnih samouprava potpisala Mira Petrović, direktorka JP “Pošta Srbije”.

U ime Grada Vršca protokol je potpisala Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca.

Veoma smo zadovoljni ovom akcijom, a naročito što će u projekat biti uključena i vršačka sela i to za početak Mali Žam, Sočica, Mesić, Vatin i Šušara. Ova akcija je praktičan primer i dokaz koliko su za državu važna sela i kvalitet života u selima. Na ovaj način ćemo stanovnicima, pre svega sela koja su dosta udaljena od Vršca, olakšati u znatnoj meri obavljanje poštanskih usluga. Grad Vršac će se potpuno posvetiti realizaciji ovog projekta. Jednom nedeljno u ova sela će “Pokretni poštanski šalter” dolaziti uz prisustvo jednog lekara i jednog predstavnika lokalne samouprave, rekla je Mitrović.

 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00