utorak, 29. novembar 2016.  23:13h

Otvoren Startit Centar u Vršcu

Startit Centar otvoren je proteklog vikenda u Vršcu, a vršačka IT zajednica dobila je svoje prvo mesto okupljanja.

Startit Centar Vršac otvoren je u prostorijama sportsko – poslovnog Centra Milenijum, a time je Vršac, nakon Beograda, Inđije, Novog Sada i Majdanpeka, postao peti grad koji učestvuje u ovom ambicioznom projektu SEE ICT udruženja.

Prostor je bio premali da primi sve Vrščane i Vrščanke zainteresovane za otvaranje njihovog Startit Centra, pa je dobar deo posetilaca na nogama ispratio otvaranje. Prisutnima su se najpre obratili predstavnici Vršačke onlajn zajednice (VOZ) Vladimir Vašalić i Ivan Ćosić, a potom i Vladimir Trkulja, jedan od osnivača Startita.

 Internet zajednica u Vršcu je tokom poslednjih nekoliko godina činila velike napore da se okupi, formalizuje i glasno kaže da želi da svoj grad ucrta na mapu tehnologije i preduzetništva Srbije. Drago nam je što će otvaranje Startit Centra u Vršcu omogućiti dalji razvoj zajednice i pružiti energiju, znanje i prostor za edukaciju Vrščana koji žele da se razvijaju u tom smeru. Već do kraja godine biće organizovano nekoliko edukacija i okupljanja IT profesionalaca, koji će se od sada redovno okupljati na ovoj novoj lokaciji, rekao je Trkulja i najavio prve "stanare" vršačkog Startit centra – kompaniju Eipix.

Potom se prisutnima obratio i jedan od osnivača ove kompanije Adrijan Đura.  Inače, Eipix je jedan od najuspešnijih srpskih starapova i među najvećim svetskim proizvođačima hopa igara.

Više o decembarskim dešavanjima u Startit centru Vršac možete saznati  OVDE

Startit centar Vršac realizovan je uz pomoć partnera — kompanija Nordeus, Telekom Srbija i Eipix, kao i Grada Vršca i Ministarstva omladine i sporta (kroz projekat Startit Centri za preduzetništvo i tehnologiju - Mesto znanja, inovacije i inspiracije, koji sprovodi Udruženje SEE ICT, a finansira Ministarstvo za omladinu i sport).

Pratite Startit Centar Vršac i na Facebook stranici

 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00