utorak, 17. jul 2018.  01:54h

Planira se rekonstrukcija i adaptacija vršačke bolnice

Pokrajinska vlada i Grad Vršac zajedno će finansirati idejni projekat za rekonstrukciju i adaptaciju Opšte bolnice u Vršcu. To je dogovoreno na zajedničkom sastanku pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića i najužeg rukovodstva grada Vršca.

Na svečanom otvaranju obnovljenog dela porodilišta Opšte bolnice u Vršcu, za šta je sredstva obezbedila „Blic Fondacija“, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković zahvalio se kompaniji „Ringer Axel Springe“ na donaciji porodilištu i pohvalio društvenu odgovornost koju ova kompanija pokazuje, a čiji je rezultat sanacija 500 kvadrata podova porodilišta.

obnova bolnice blic fondacija

Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine u vršačku bolnicu uložila 43 miliona dinara za kupovinu najsavremenije medicinske opreme. Na zvaničnom sastanku, koji smo danas održali u Skupštini Grada Vršca, sa predstavnicima grada dogovorili smo da Grad Vršac i Pokrajinska vlada zajedno finansiraju idejni projekat, kako bi se ova bolnica renovirala, istakao je sekretar Gojković.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo posetio je i Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“, gde je počeo sa radom novoopremljeni radiološki kabinet.

Zahvaljujući nabavci CT aparata koji nikada ranije nije postojao u Vršcu, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti od danas će sprovoditi program preventivne dijagnostike.

U pitanju je IPA projekat prekogranične saradnje koji je finansirala Evropska unija, dok je deo novca za nedostajuću opremu i sufinansiranje projekta izdvojila Pokrajinska vlada.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00