ponedeljak, 20. avgust 2018.  10:35h

Otvoren olimpijski bazen u Vršcu (FOTO)

Nakon više decenija želja i čekanja Vrščani konačno imaju olimpijski bazen u svom gradu, a isti je otvoren i pušten u rad u subotu. 

Moderan i lep bazenski kompleks, sačinjen od olimpijskog bazena dimenzija 50 x 25 i dubine 2,20 metara, bezena za decu dubine 43cm , ugostiteljskog objekata, sa svom neophodnom komunalnom infrastrukturom i pratećim sadržajima, poput kabina, ležaljki i suncobrana, smešten je u neposrednoj blizini Gradskog jezera.

Projekat izgradnje bazena vredan je nešto manje od 180 miliona dinara, a ja sam ponosna na to kako smo uspeli da se izborimo sa svim problemima oko izgradnje bazena. Kada smo preuzeli vlast zatekli smo na ruševinama početak izgradnej objekata, nepotpunu tehnički dokumentcaiju, nedostatak građevinskih dozvola i još dosta proceduralnih problema. Ipak, u toku prošle godine uspeli smo da napravimo novi projekat i za manje od godinu dana sprovedemo građevinske radove i ovog leta otvorimo bazen za naše sugrađane, objašnjava nasleđene probleme u vezi sa izgradnjom prvog vršačkog olimpijskog bazena gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

gradonačelnica sa saradnicima

Novi vršački bazenski kompleks zaista je moderan, a bašta kafića i ležaljke pomalo podsećaju na „fensi“ letovališta iz kataloga turističkih agencija. Ipak, osim za uživanje, Vrščani će po prvi put dobiti i sportove na vodi u svom gradu.

Bazen je izgrađen po takmičarskim standardima i na njemu se mogu organizovati takmičenja u plivanju i vaterpolo utakmice, a postojanje ovakvog bazena dobar je preduslov za razvoj sportova na vodi. Osim toga, organizovaćemo besplatne škole plivanja za decu, ali i druge sportsko rekreativne sadržaje. Ovakakv kompleks veoma je značajan za grad Vršac, a zajedno sa Gradskim jezerom, u čijioj se neposlednoj blizini nalazi, čini jednu zaokruženu turističku ponudu zabave na vodi, koja je veoma važna u ovim letnjim mesecima, ističe gradonačelnica Mitrović

Kompletan bazenski kompleks poveren je na upravljanje Centru Milenijum, a kupanje je bilo besplatno samo prvog dana. Međutim, zahvaljujući skromnim cenama, gotovo da će biti svima dostupan. Odrasli će celodnevnu kartu plaćati 250, dok će za decu ona koštati 100 dinara. Napravljen je i poseban popust za penzinere, koj će takođe ulaz plaćati 100 dinara. Neku od mnogobrojnih ležaljki posetioci će moći da iznajme takođe za 100 dinara. Koliko smo mogli da primetimo i cene u kafiću su na nivou kafića po gradu, pa je i to većini dostupno.

Više fotografija pogledajte OVDE

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00