sreda, 19. septembar 2018.  09:55h

Premijerka u Vršcu razgovarala o investicijama

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravila je u poseti Vršcu povodom 61. po redu manifestacije "Dani berbe grožđa" i tom prilikom najavila nova ulaganja u našem kraju, posebno kada je reč o vinogradarstvu.

Brnabić je sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović obišla Vinsku ulicu i izložbu vina u holu Gradske kuće, a potom je zvanično zatvorila ovu tradicionalnu i značajnu turističko-privrednu manifestaciju.

U gradskoj kući održan je radni sastanak Gradonačelnice Vršca Dragana Mitrović i njenih najbližih saradnika sa predsednicom Vlade gde je razgovarano o tome kako da se unaprede proizvođači, kao i o svim projektima grada Vršca, o privredi i budžetu. Nakon toga premijerka se sastala i sa predstavnicima Vršačke Onlajn Zajednice i Startic Centra.

Predsednica Vlade istakla je da se u ovom trenutku mnogo ulaže u Južni Banat. Zajedno sa Pokrajinskom Vladom i lokalnim samoupravama dajemo subvencije za zasade, laboratorijsku analizu, opremu, a naglasila je da se radi na setu novih podsticaja koji se mogu očekivati od 1. oktobra.

Ona je objasnila da su dva važna projekta u Vršcu trenutno Opšta bolnica i Poljoprivredna škola, ali će se nastaviti ulaganja i u ono što je najvažnije za Vršac, a to je vinogradarstvo, a dodala je da ju je posebno obradovalo to što ima sve više mladih profesionalnih vinara.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00