četvrtak, 12. januar 2023.  10:13h

Kupatila za romske porodice

Grad Vršac danas je započeo podelu sanitarne opreme za kupatila za deset romskih porodica koje žive na teritoriji Grada Vršca.

Ovo je aktivnost koju realizuju članovi mobilnog tima u okviru Operativnog plana za inkluziju Roma i Romkinja, a koji je finansiran iz budžeta Grada Vršca.

U okviru ove aktivnosti izabrane porodice dobijaju paket pomoći za ugradnju opreme u svojim namenskim prostorijama za kupatilo.

Porodice koje su ostvarile pravo na ovu vrstu pomoći su izabrane putem Javnog poziva da dodelu opreme za uređenje sanitarnih čvorova u deset romskih domaćinstva u podstandardnim naseljima i to Balata i Mali Rit, kao i u naseljenim mestima Uljma, Izbište i Pavliš, a koje su lošeg materijalnog statusa.

Kroz ovakvu podršku poboljšaće se uslovi stanovanja socijalno ugroženim porodicama sa više dece koje žive u podstandardnim naseljima.

Današnjem uručenju opreme prisustvovali su Alisa Šajn, koordinator za romska pitanja Grada Vršca i potpredsednica Nacionalnog saveta romske nacionalne zajednice u Srbiji i Maja Ristić Lažetić, članica Gradskog veća za socijalna pitanja.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00