sreda, 13. januar 2016.  22:43h
Pročitano 2227 puta

LAVINA NA ALPIMA: Svi Vrščani dobro!

Dvoje dece iz Francuske i jedan Ukrajinac stradali su kada je lavina zatrpala grupu dece u francuskom skijalištu Les Deux Alpes, gde se nalazi i grupa od 50 Vrščana. Kako MOJKraj.rs saznaje, oni su svi dobro i bezbedni su.

Lavina u Alpima Lavina u Alpima Reuters/GERARD FOURGEAUD - RADIO FRANCE/ Screenshot

Snežna lavina na Alpima u Francuskoj zatrpala je grupu od desetoro srednjoškolaca iz Liona i njihovog instruktora skijanja. Prema prvim informacijama, najmanje dva učenika su poginula, a za petoro se još traga. Sumnja se da je poginuo i jedan skijaš iz Ukrajine koji nije bio deo grupe.

U Les Deux Alpesu nalazi se i grupa od 50 Vrščana iz "Adrenalin" tima i kako su potvrdili za Vršac MOJKraj.rs svi su dobro.

Najvažnije je da kažem da smo svi dobro i da smo bezbedni. Danas smo devojka i ja prošlli blizu mesta lavine i nismo ništa primetili. Međutim, ubrzo su doletela tri helikoptera, preko 200 ljudi je bilo angažovano u potrazi. Kopalo se, uključili su i pse u traganje za zatrpanima... To je plava staza, poprilično laka za skijanje, objašnjava za MOJKraj.rs Bojan Govozdenov, koji se sa vršačkim Andrenalin timom nalazi na skijanju u francuskom Les Deux Alpesu

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00