četvrtak, 11. februar 2016.  17:51h

Novi voz sutra stiže u Vršac

Ministarka Zorana Mihajlović sutra će u Vršcu najaviti uključivanje u redovan putnički železnički saobraćaj ukupno četiri nove dizel-motorne garniture nabavljene zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita, koje su do sada već stigle u Srbiju. Dve će saobraćati na relaciji Vršac - Beograd.

Sve četiri u saobraćaj će biti uključene u petak, 12. februara i to dve na relaciji Beograd Dunav stanica – Vršac, a po jedna na relacijama Zrenjanin-Kikinda i Zrenjanin-Beograd. 

Promotivnoj vožnji od Beograda do Vršca novim dizel-motornim vozom, nabavljenim iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica prisustvovaće potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandr Vasiljevič Čepurin, kao i rukovodstvo srpskih železnica i „RŽD Internešnl“.

Iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica 100 miliona dolara izdvojeno je za nabavku 27 novih dizel-motornih vozova (serije 711) ruskog proizvođača „Metrovagonmaša“. Reč je o vozovima koji saobraćaju na neelektrificiranim prugama, u lokalnom i regionalnom unutrašnjem saobraćaju. Do sada su u Srbiju stigla četiri ovakva voza i novoformirana železnička kompanija za putnički saobraćaj „Srbija voz“ 12. februara će ih sve uključiti u redovan putnički saobraćaj.

Reč je o savremenim, klimatizovanim vozovima, čiji je kapacitet 246 mesta (120 za sedenje i 126 za stajanje) i brzina 100 km/sat (projektovana brzina 120 km/sat).

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00