petak, 19. februar 2016.  11:13h

Vršački "Hod tišine za Vukašina"

Društvo srpskih domaćina i porodica tragično nastradalog Vukašina Simića, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa banatskog Gospodina Nikanora i uz podršku Opštine Vršac, organizuju akciju “Za Vukašina i svu našu decu, jer deca su naša budućnost!” u subotu 20. februara. 

"Šetnja za Vukašina i svu našu decu, jer deca su naša budućnost", započeće četrdesetodnevnim pomenom, koji će, na mestu počivališta tragično preminulog Vukašina Simića (2000-2016), služiti vladika Nikanor sa sveštenstvom.

U 11 časova, sa Gradskog groblja ka mestu stradanja, krenuće povorka u molitvenoj tišini. Na čelu kolone, pored Vukašinove četiri slike, biće ikone Isusa Hrista i Presvete Bogorodice.

U 12.15 časova, na mestu gde je Vukašin izgubio život, Vrščanka Ivana Lepojević pročitaće priču o majčinom bolu i najaviće nastavak akcije, paljenje sveća i razilaženje u miru, tišini i molitvi za svu našu decu.

Društvo Srpski Domaćina će u petak 26. februara, na praznik Svetog Simeona Mirotočivog, u Amfiteatru u vršačkoj Gimnaziji, od 15.30 do 19 časova, organizovati Simposion na temu "Kako se boriti protiv mržnje i nasilja u društvu, među decom i omladinom". Predavači su eminentni stručnjaci iz ove oblasti, sa brojnim međunarodnim priznanjima, od kojih su neki učestvovali i u pisanju Aleksinog zakona.

Tim povodom juče je u zgradi opštine održana konferencija za medije, na kojoj su predočeni detalji akcije i osnovni ciljevi njenog pokretanja. Više o tome saznajte u prilogu Televizije Banat

 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00