subota, 5. mart 2016.  11:00h

Počela rezidba u Vršačkim vinogradima

Neophodna rezidba zasada jednog od simbola Vršca "Vršačkih vinograda", koji se nalaze us stečaju, počela je danas.

Kao što je više puta najavljeno i obećano od strane ministra Nikole Selakovića, država neće dopustiti da Vršački vinogradi propadnu. Shodno tome načinjeni su veliki napori i angažman koji su danas konačno dali rezultate i rezidba je počela, kaže Aleksandar Đorđević, pomoćnik predsednika opštine i poverenik SNS za Vršac.

Podsetimo, Vršački vinogradi naleze se u stečaju i bez radnika, zbog čega nisu bili u mogućnosti da otpočnu sa sezonskim radovima, među kojima je i neopodna rezidba. 

rezidba vinograda 2

SNS: Pratimo rezidbu vinograda

Izvođenja agrotehničkih mera biće pod budnim okom i saveta za poljoprivredu OO SNS, a za to će biti zaduženi članovi saveta Miloš Đokić i Vladimir Solarević, koji od početka prate napore da države da se pomogne "Vršačkim vinogradima, kažu u vršačkim naprednjacima

Ipak, prilikom nedavne posete ministra Selakovića najavljeno je da će država sve učiniti da zasadi ne propadnu.

Na kraju, i sud je imao razumevanja za situaciju u "Vinogradima", pa će vinograde, jedan od simbola grada pod Kulom, ipak na vreme orezati sezonski radnici.

Kako nezvanično saznajemo, jer zvanične izjave od Agencije gotovo da je nemoguće dobiti, na radovima će biti angažovano otprilike istio radnika kao i dok "Vinogradi" nisu bili u stečaju, a ceo postupak vode nekadašnji stručnjaci iz ove firme.  

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00