ponedeljak, 26. novembar 2018.  20:01h

SKANDAL U VRŠCU Profesor nagovorio STUDENTE da zapale automobil njegove bivše žene

 

Nezapamćeni incident uzdrmao je Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu, kada je otkriveno da je profesor A. P. (40), rekao dvojici studenata da zapale automobil njegove bivše supruge!

Naime, sve je počelo krajem oktobra kada je, kako se sumnja, profesor A. P. prišao studentu akademije S. S. (21) i izneo mu svoj predlog o paljenju automobila njegove bivše supruge M. P. V.

Zatim, student S. S. povezuje profesora sa svojim prijateljem i takođe studentom i vršnjakom N. T. i njih trojica dogovaraju kako i kada će izvesti ovo delo.

Profesor se sastao sa studentima kada se dogovorio sa njima da N. T. zapali automobil njegove bivše supruge. Mladić je pristao to da uradi i 30. oktobra S.S. je povezao N.T. sa profesorom i sa njim u dogovoru polio je benzinom točkove njenog “ford fokusa” i zatim ga zapalio - kaže izvor “Blica” upućen u slučaj.

Studenti su ubrzo nakon incidenta zadržani u policiji i dali izjave. Kako saznajemo, mladići su sklopili sporazum sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu o priznanju krivice, prema kom su osuđeni na uslovne kazne zatvora od godinu dana sa rokom provere od četiri godine. Oni su osuđeni za krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Međutim, profesor A. P. je negirao sve optužbe.

Kako nezvanično saznajemo, profesor nije priznao da je naveo studente da zapale automobil njegove bivše žene. Njemu je nakon toga sud na predlog tužilaštva odredio pritvor.

SMATSA: Odgovorni će snositi posledice

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, SMATSA doo Beograd, iz medija je saznala da je priveden instruktor letenja Vazduhoplovne akademije u Vršcu, kao i da su dva naša studenta osuđena na uslovnu kaznu zatvora zbog navodnog učestovanja u krivičnom delu.

SMATSA će zatražiti informacije od nadležnog tužilaštva i policije i sarađivaće u vezi sa ovim slučajem.

Ukoliko se potvrde navodi medija, odgovorni će snositi posledice u skladu sa Zakonima Republike Srbije i internim aktima SMATSA.

Bezbednost u vazdušnoj plovidbi kao i poštovanje svih propisa i moralnih načela koji važe za naše zaposlene i studente, buduće pilote, bilo je i ostaće naš prioritet, u cilju očuvanja ugleda Vazduhoplovne akademije, kao prestižne institucije za obuku pilota, navodi se u saopštenju SMATSA.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00