ponedeljak, 31. oktobar 2022.  03:52h

Pijanistkinja nastupa u Gradskom muzeju

Gradski muzej Vršac sa radošću poziva građane na koncert pijanistkinje Nade Kolundžije, 5. novembra od 19 časova.Nada Kolundžija je pasionirani izvođač savremene muzike. Njeni solistički nastupi osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocenjenim interpretacijama. Svoje nastupe obogatila je sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, snimljenim zvučnim matricama i višemedijskim konceptima.

Paralelno sa solističkim koncertima nastupa i sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom violinistom internacionalne karijere.

Bila je saradnik i gost muzičar Les Amis ansambla iz Toronta. Član je Ansambla za drugu novu muziku. Dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja: Zlatna medalja na takmičenju Global Music Awards za izdanje Udah/Izdah: Mala antologija muzike za klavir, nagrada magazina „Muzika klasika“ za ženskog izvođača 2019. godine, specijalna nagrada za udruženje kompozitora Srbije „Aleksandar Pavlović“ za životne zasluge za promociju srpske muzike, nagrada za životno delo Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Održala je preko hiljadu koncerata u Evropi, Aziji i Americi, a njeno se ime nalazi u leksikonu značajnih ljudi Srbije u izdanju internacionalne kuće Oxford book.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00