petak, 12. februar 2016.  22:21h

Ministarka došla novim vozom u Vršac i najavila komercijalne letove na aerodromu

Ministarka Zorana Mihajlović je pustila u rad jedan od četiri nova ruska dizel motorna voza na relaciji Beograd-Vršac tako što se provozala zajedno sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, predstavnicima srpskih i ruskih železnica i novinarima.

Četiri nova ruska dizel motorna voza koja je Srbija kupila od Rusije zahvaljujući ruskom kreditu uključena su danas u saobraćaj, a potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je u Vršcu da će uskoro stići i preostalih 23 voza.

Ministarka je rekla da su sva četiri voza uključena u saobraćaj i to dva na relaciji Beograd Dunav stanica - Vršac i po jedan na relacijama Zrenjanin - Kikinda i Zrenjanin-Beograd.

ministarka mihajlovic1

Kupili smo ukupno 27 novih ruskih vozova (za sto miliona dolara) i ta nabavka je sprovedena u okviru nastavka reformi srpske železnice, rekla je Mihajlović i dodala da će ruski kredit, vredan ukupno 800 miliona dolara, biti realizovan do kraja 2017. godine i da će obuhvatiti i rekonstrukciju i izgradnju više od 150 kilometara pruga.

Nakon toga potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je obišla i aerodrom u Vršcu koji koristi Vazduhoplovna akademija SMATSA i najavila komercijalne letove u gradu pod Kulom.

ministarka mihajlovic2

“Aerodrom u Vršcu će produžiti pistu, što znači da će sigurno biti komercijalni aerodrom” - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da će Akademija tako moći da ostvari dodatne prihode za svoje finansiranje. Ministarka je istakla da je Vazduhoplovna akademija u Vršcu ponos Srbije kada je reč o kvalitetu obuke.

Potom je ministarka održala sastanak sa Unijom žena SNS u prostorijama te stranke i izrazila zadovoljstvo što je takvo telo osnovano.

ministarka mihajlovic3

Mihajlović je rekla da je sa članicama SNS u Vršcu razgovarala o tome kako da se popravi položaj žena u toj opštini, ali i celoj Srbiji.

“Pričali smo kako da zajednički stvorimo uslove da uloga žena u razvoju društva bude prepoznatljivija i kako da pomognemo da se žene zaposle. U narednom periodu će opština raspisati javni konkurs za žensko preduzetništvo u Vršcu”, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da će žene moći da konkurišu za preduzetničke kredite i da će ukupna vrednost sredstava za tu namenu biti skoro 10 miliona dinara.

ministarka mihajlovic4

“Moramo da stvorimo uslove da žene rade, jer u Srbiji skoro 52 odsto stanovništva čine žene, a 35 odsto njih je nezaposleno, to je ogromna armija ljudi koja može da radi i doprinese privrednom razvoju”, naglasila je Mihajlović.

Ona je dodala da bi i ostale opštine u Srbiji trebalo da slede primer Vršca kada je reč o unapređenju položaja žena.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00