Toggle Bar
subota, 30. decembar 2017.  13:49h

Od danas OFK Vršac ...

Sumirana je veoma uspešna 2017. godina u redovima OFK Vršac Junajteda, ali i doneta zanimljiva odluka - da se klub ubuduće zove OFK VRŠAC. 

Smatramo da ovaj grad zaslužuje da ima klub koji nosi ime grada. Nijedan klub u gradu kroz istoriju nije imao kontinuitet duži od pedesetak godina, već je bilo raznih fuzija, gašenja i promena imena. Svi smo mi bili u funkciji tih klubova bilo kao igrači, treneri, funkcioneri... - ističu u bivšem Vršac Junajtedu, a od danas samo OFK Vršcu.

Saopštenje kluba prenosimo vam u celosti

Proteklu godinu možemo okarakterisati kao veoma uspešnu za naš klub. Sezonu 2016/17. završili smo kao stabilan klub za zonski stepen takmičenja sa veoma dobrim rezultatima u prolećnom delu prvenstva. Pored uspešnih rezultata seniorske ekipe i mlađe selekcije su imale respektabilne rezultate u svojim takmičenjima. 

U toku leta sticajem okolnosti postali smo vodeći fudbalski kolektiv u gradu i mi smo ozbiljno shvatili novonastalu situaciju. Tada smo podigli nivo organizacije kluba na viši nivo i za veoma kratak vremenski period uspeli da napravimo evidentan napredak u svim klupskim selekcijama. Za trenera seniorske ekipe postavili smo mladog stručanjaka Nenada Mijailovića koji je u naš klub došao iz superligaša Mačve iz Šapca, gde je bio prvi asistent šefu stručnog štaba. Pored toga uspeli smo da vratimo većinu vršačkih igrača koji su igrali širom Srbije. Praktično postoje samo još tri Vrščanina koji igraju u nekim drugim sredinama. Oslonili smo se na rad sa mladima, jer su u proteklim godinama veoma lako odricalo od vršačkih dečaka i igrača, gde se tako došlo u situaciju da nema konkurentnih dvadeset igrača za ovaj rang takmičenja iz Vršca i okoline. Naš plan je da u naredne tri godine broj igrača sa strane bude sveden na minimum čak i da ih ne bude. Što se rezultata tiče zadovoljni smo plasmanom jer se nalazimo na deobi prvog mesta sa 33 osvojena boda. Uz adekvatna pojačanja očekujemo osvajanje prvog mesta i plasman u Srpsku ligu, što smatramo da naš grad zaslužuje. Što se mlađih selekcija tiče kadeti su zadržali status u kadetskoj ligi Vojvodine, a da bi unapredili ovaj uzrast angažovan je trener Aleksandar Kakovan. Pioniri su izborili plasman u Pionirsku ligu Vojvodine na čelu sa trenerom Goranom Milićevićem. U bazičnom fudbalu imamo sve selekcije koje se takmiče u Mini-maksi ligi.

Naš klub je uvek domaćinski poslovao i odgovorno se odnosio pogotovo prema budžetskim sredstvima. Ovom prilikom moramo da se zahvalimo Gradu Vršcu na korektnom odnosu prema sportu i našem klubu. U nama imaju partnera koji iza sebe neće ostaviti dugove i vršačku decu olako terati iz fudbala. 

Iz svega navedenog na Skupštini kluba koja je održana 12.decembra 2017. godine doneta je odluka da se promeni ime kluba i novi naziv našeg kluba biće OFK Vršac. Smatramo da ovaj grad zaslužuje da ima klub koji nosi ime grada. Nijedan klub u gradu kroz istoriju nije imao kontinuitet duži od pedesetak godina, već je bilo raznih fuzija, gašenja i promena imena. Svi smo mi bili u funkciji tih klubova bilo kao igrači, treneri, funkcioneri... Pozivamo sve navijače da nas podrže i svi zajedno napravimo snažan gradski klub koji će biti ponos svih prošlih i budućih generacija...

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00