ponedeljak, 9. novembar 2015.  23:35h
Pročitano 1349 puta

Vršačke balerine na sceni Makedonske opere i baleta

Vršačke balerine predstavile su Vršac i Srbiju na međunarodnom takmičenju u modernom plesu koje se prošlog vikenda održalo u Skoplju.

Veliko takmičenje održano u Makedonskoj operi i baletu okupilo je preko 1400 plesača iz svih delova Evrope među kojima su se našle i vršačke balerine, članice plesnog studija "Olja". Stručnjaci iz sveta plesa ocenjivali su plesače, a u oštroj konkurenciji naše balerine osvojile su dva treća, dva druga i tri prva mesta

Čast mi je što smo imale priliku da predstavimo svoj grad i zemlju na ovako prestižnom takmičenju. Bilo je zadovoljstvo takmičiti se u svečanom ambijentu Makedonske opere i baleta, pred sudijama svetskog renomea, rame uz rame sa divnim balerinama iz Grčke, Italije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, kaže Olgica Jovanović, međunarodni plesni sudija i koreograf plesnog studija "Olja".

Mada je sezona tek počela, Vrščanke su dobrim rezultatima postignutim na dva međunarodna takmičenja potvrdile svoje mesto u plesnoj eliti Srbije. Nakon kratkog predaha, očekuje ih snimanje trećeg kruga emisije "Više od igre", a potom će nastupiti na velikom plesnom festivalu koji će se u decembru održati na Zlatiboru.

Autor:  Andrea Gašparević
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00